Κορώνη: «Μνήμη και Καρπός» – Μια βραδιά αφιερωμένη στη σταφίδα

17/07/2025
1' διάβασμα
koroni-mnimi-kai-karpos-mia-vradia-afieromeni-sti-stafida-358084

Μια γευστική και πολιτιστική εμπειρία υπόσχεται η εκδήλωση «Μνήμη και Καρπός – Η Σταφίδα στη Μεσσηνιακή Ιστορία», που θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη στις 8:15 το βράδυ, στον χώρο του Μώλου στην Κορώνη.

Πρόκειται για μια βραδιά αφιερωμένη στο εμβληματικό προϊόν της Μεσσηνίας – τη μαύρη σταφίδα – και διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ – Στους Δρόμους της Μαύρης Σταφίδας», που υλοποιείται μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER.

«Μνήμη και Καρπός»: Μια βραδιά αφιερωμένη στη σταφίδα απόψε στην Κορώνη

Την εκδήλωση ανοίγει με χαιρετισμό ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, Τάσος Σαρδέλης, ενώ στο επίκεντρο της βραδιάς θα βρεθούν οι ιστορίες, οι γεύσεις και η διατροφική αξία της σταφίδας μέσα από τις τοποθετήσεις του ιστορικού και συγγραφέα Στέφανου Καβαλιεράκη, της δημοσιογράφου γαστρονομίας Νανάς Δαρειώτη, και της διαιτολόγου – διατροφολόγου Ασπασίας Τσόκα. Τον συντονισμό θα έχει ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το καλύτερο της αποψινής βραδιάς βρίσκεται στο τέλος της εκδήλωσης, καθώς η σεφ Γεωργία Κουτσούκου θα μαγειρέψει ζωντανά για τους παρευρισκόμενους μοναδικές συνταγές με πρωταγωνίστρια τη σταφίδα!

«Μνήμη και Καρπός»: Μια βραδιά αφιερωμένη στη σταφίδα απόψε στην Κορώνη

Ο Γιάννης Καρβέλας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό στον Αέρα» της ΕΡΤ Καλαμάτας, μας έδωσε μια γεύση από το τι να περιμένουμε και μίλησε για τον συμβολισμό και τη σημασία της σταφίδας στη Μεσσηνία – όχι μόνο ως προϊόν, αλλά και ως κομμάτι της τοπικής ιστορίας, της οικονομίας και της γαστρονομικής μας ταυτότητας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά πρόκειται ουσιαστικά για μια εκδήλωση που ενώνει παρελθόν, παρόν και… γεύση, με πρωταγωνιστή έναν μεσσηνιακό θησαυρό.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: