Κορωνοενισχύσεις: Aντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας σε ελιά Καλαμών και κηπευτικά

Τέλος στην αναμονή χιλιάδων δικαιούχων που περιμένουν να ανοίξει το «παράθυρο» υποβολής αιτήματος «κορωνοενίσχυσης» αναμένεται να μπει την Τετάρτη 25/11 καθώς σύμφωνα  με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» η πλατφόρμα για ελιά Καλαμών, θερμοκηπιακά Κρήτης (τομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα), ελιά Καλαμών, ανοιξιάτικη πατάτα και πρώιμο καρπούζι υπό κάλυψη αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως αναφέρεται στο από 9/11/2020 σχετικό ΦΕΚ, όπου περιλαμβάνονται και τα επιμέρους ποσά ενίσχυσης, το σύνολο της δαπάνης εκτιμάται σε περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενισχύσεις ανά προϊόν διαμορφώνονται ως εξής: Α) Για τις επιτραπέζιες Ελιές ποικιλίας Καλαμών σε όλη τη χώρα 70 ευρώ ανά στρέμμα. Β) Για το πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε όλη τη χώρα 300 ευρώ ανά στρέμμα. Γ) Για την ανοιξιάτικη Πατάτα σε όλη τη χώρα 215 ευρώ ανά στρέμμα. Δ) Για την Τομάτα θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 540 ευρώ ανά στρέμμα. Ε) Για το Αγγούρι θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 232 ευρώ ανά στρέμμα. ΣΤ) Για την Μελιτζάνα Θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 300 ευρώ ανά στρέμμα.