ΥΠΑΑΤ: Ενεργή η υποβολή αιτήματος κορωνοενίσχυσης στις λαϊκές αγορές – Επιβεβαίωση της “ΥΧ”

Επιβεβαιώνεται η “ΥΧ” καθώς πριν από λιγο το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικών οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 μέσω της επιλογής “Χρήση εφαρμογής” στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ εφόσον διαθέτει προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος (ΕΑΕ 2014-2020, υποβολή αιτήσεων για βιολογικά, νιτρορύπανση κτλ) ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (επιλογή “Αίτημα εγγραφής” στην ανωτέρω σελίδα). Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2019 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19> Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Παραγωγών Πωλητών σε Λαϊκές Αγορές.

Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης έχει οριστεί η 23η Σεπτεμβρίου 2020.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» οι διεργασίες  ώστε να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων για τους αιτούντες ενίσχυση λόγω των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό. 

Mετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους παραγωγούς σπαραγγιών την προηγούμενη εβδομάδα (13/8), αναμενόταν η αντίστοιχη εξέλιξη για τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών, για την οποία σας είχε ενημερώσει πρώτη η «ΥΧ» στο φύλλο της προηγούμενης Παρασκευής 14/8.

Υπενθυμίζεται ότι το εγκεκριμένο κονδύλι ύψους 14,8 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθεί σε περίπου 20.000 δικαιούχους ως εξής:

Ενίσχυση 1.500 ευρώ σε:

  • Όσους διέκοψαν τη δραστηριότητά τους λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης για προληπτικούς λόγους
  • Στους Θεσσαλούς παραγωγούς που είχαν αναστείλει τη δραστηριότητά τους στις τοπικές λαϊκές αγορές

Ενίσχυση 500 ευρώ σε:

  • Όσους παραγωγούς πωλητές περιόρισαν τη δραστηριότητά τους λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Διαβατήριο και για την επιδότηση δανείου

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για ενίσχυση στην εν λόγω πλατφόρμα έως το τέλος Αυγούστου, έχει και ένα επιπλέον όφελος καθώς όπως έχει γράψει η «ΥΧ» δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να τεκμηριώσουν ζημία από τον κορωνοϊό και να προχωρήσουν σε αίτημα ένταξής τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα» ώστε να λάβουν επιδότηση δανείου.