Κοζάνη: Αίτημα παραγωγών λαϊκών αγορών για ένταξή τους στους επιλέξιμους ΚΑΔ

Την ένταξη των παραγωγών λαϊκών αγορών στους επιλέξιμους ΚΑΔ της πρόσκλησης για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, που έμειναν κλειστές στη διάρκεια των Χριστουγέννων 2020, στις περιοχές που ίσχυαν τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου, ζητά ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης, με επιστολή του προς τους Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σύλλογος θέτει το ερώτημα, γιατί από την συγκεκριμένη πρόσκληση εξαιρούνται από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των επιχειρήσεων, οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών, ενώ πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και έχουν υποστεί τις ίδιες οικονομικές ζημιές;

Σήμερα, αναφέρει επίσης ο σύλλογος, ξεκίνησαν και πάλι περιορισμοί στις λαϊκές της Π.Ε. Κοζάνης και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Γαλατινής, ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων δεν ισχύουν νέα μέτρα.

Οι παραγωγοί καλούνται στην έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου να επενδύσουν σε ακόμα μία ασταθή χρονιά, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη. Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης ζητάει την άμεση ένταξη στους επιλέξιμους ΚΑΔ της συγκεκριμένης πρόσκλησης – δράσης, ώστε να μην απαξιωθεί για άλλη μια φορά ο κλάδος.

Πηγή: ertnews.gr