Κοζάνη: Ολοκληρώνεται σήμερα ο σφαγιασμός των μινκ- «Ύποπτες» 4 ακόμα φάρμες

Κοζάνη: Ολοκληρώνεται σήμερα ο σφαγιασμός των μινκ- «Ύποπτες» 4 ακόμα φάρμες

Ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 16/11 η διαδικασία θανάτωσης στο σύνολο των γουνοφόρων ζώων της φάρμας όπου βρέθηκαν θετικά στο νέο κορωνοϊό, στον Δήμο του Βοΐου.

Περισσότερα από 1.800 μινκ, από τα 2500 έχουν θανατωθεί και έχουν ταφεί σε υγειονομική τάφρο, δίπλα στον χώρο του εκτροφείου.  Εν τω μεταξύ δείγματα ελήφθησαν και από άλλες τέσσερις φάρμες στην ίδια  περιοχή, όπου εκτρέφονται  περίπου 25.000, 1.000, 6.000 και 5.000 αντίστοιχα και τα αποτελέσματα αναμένονται Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 ίσως και την επομένη. Ωστόσο συμπτώματα του ιού φέρουν τα ζώα μιας ακόμα φάρμας ενώ στις άλλες τρις θετικοί στον ιό βρέθηκαν και ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης Θεόφιλο Καντζόγλου. Εννέα συνολικά φάρμες πάντως από εκτροφεία της Δυτικής Μακεδονίας θεωρούνται ύποπτες, σύμφωνα με τον Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Σωκράτη Ηλιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία λειτουργούν 90 φάρμες εκτροφής μινκ, εκ των οποίων περίπου 45 στην περιοχή του Βοΐου, 35 στην Καστοριά, λίγες στα Γρεβενά και στην Φλώρινα και 1 στην Εορδαία.

Πηγή: ert.gr