Την ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε. πιστοποίησε η TÜV Hellas (TÜV Nord) για προϊόντα χωρίς γλουτένη

Την εταιρεία ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε., μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση το τεχνικό πρωτόκολλο BRCGS Gluten-Free Certification Program. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό εκδίδεται από τον BRCGS (αρχικά Σύνδεσμος Λιανεμπόρων της Μεγάλης  Βρετανίας- British Retail Consortium, πλέον μέλος του οργανισμού LGC Assure). O BRCGS κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας και της ποιότητας τροφίμων  χωρίς γλουτένη «gluten free», ενώ αναγνωρίζεται από τους σημαντικότερους οργανισμούς που στηρίζουν και υποστηρίζουν τους καταναλωτές στο θέμα της κοιλιοκάκης (π.χ. Association of European Coeliac Societies, Coeliac UK, Coeliac Australia, Beyond Celiac, Canadian Celiac Association).

Έτσι, χάρη στη συγκεκριμένη πιστοποίηση από τον κορυφαίο φορέα στην Ελλάδα, η ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε. επιβεβαιώνει τη δέσμευση της για την παραγωγή προϊόντων τροφίμων πλήρως απαλλαγμένων από γλουτένη. Ταυτόχρονα, το πιστοποιητικό BRC Gluten Free αποτελεί εχέγγυο για τη διάθεση των προϊόντων της εταιρίας Α.Ε. τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, στα ράφια των πιο απαιτητικών αλυσίδων λιανεμπορίου παγκοσμίως.  Η ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε., βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στην πιστοποίηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προχώρησε στην πιστοποίηση και των 2 εργοστασίων της σύμφωνα με το Gluten Free Certification Program, κατέχοντας πλέον  τα 2 από τα 3 πιστοποιητικά GFCP που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα!

Η ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην πιστοποίηση των προϊόντων και διαδικασιών της, καθώς διαθέτει πιστοποιητικά από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση τα διεθνή Τεχνικά Πρωτόκολλα IFS και BRC που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων και για τα 2 εργοστάσια, ενώ συνεργάζεται με τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα ήδη από το 2016.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων από το 1990. Διαθέτει  δύο ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης. Η πρώτη αφορά σε χώρο 3.870 τ.μ. ενώ την ανάπτυξη της εταιρίας ακολούθησε το 2019 η προσθήκη δεύτερης εγκατάστασης  3491 τ.μ. Το αρχικό προϊόν της εταιρείας ήταν το υποκατάστατο γιαουρτιού (Έδεσμα) ενώ πλέον η εταιρεία παράγει υποκατάστατο «φέτας» (έδεσμα σε άλμη), γαλακτοκομικά προϊόντα για επάλειψη, τετηγμένο τυρί, αναπληρώματα τυριών, φυτική σως τύπου Cheddar και τυποποιημένο μέλι. Στη νέα εγκατάσταση παράγονται αποκλειστικά φυτικά/ vegan προϊόντα.

Όπως ανέφερε η  κ. Mαρία Φραγκιαδάκη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και Specialist Manager-TÜV NORD Gluten Free: «Η πιστοποίηση προϊόντων χωρίς γλουτένη έχει βαρύνουσα σημασία καθώς έχει να κάνει με την υγεία των καταναλωτών, η πλειοψηφία των οποίων δηλώνει την προτίμηση τους σε ετικέτες που έχουν σχετικό σήμα gluten free.  Οι εταιρίες έχουν ένα πλήθος προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν προκειμένου να παράγουν ασφαλή- χωρίς γλουτένη- αξιόπιστα τρόφιμα που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με την ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε. και σε αυτό τον τομέα, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δυναμική, καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση».

Ο κ. Νίκος Παπαστεφανάκης από την Kremel, τόνισε ότι:

Η Κρεμέλ Α.Ε. με κύριο γνώμονα την αναγκαιότητα για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού που πάσχουν από κοιλιοκάκη, προχώρησε σε επέκταση της ήδη πετυχημένης και πολυετούς συνεργασίας της με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), πιστοποιώντας το σύνολο των προϊόντων της με βάση το τεχνικό πρωτόκολλο BRCGS Gluten-Free Certification Program. Η κοιλιοκάκη μπορεί να εμφανιστεί με ένα ευρύ φάσμα ήπιων έως πολύ σοβαρών συμπτωμάτων με τη μόνη θεραπεία να είναι μια αυστηρή καθημερινή δίαιτα χωρίς γλουτένη. Στόχος, λοιπόν, της συνέχισης αυτής της συνεργασίας μας, είναι η διαβεβαίωση των καταναλωτών και κυρίως αυτών που πάσχουν από κοιλιοκάκη ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και αξιόπιστα για κατανάλωση.