Αυτό το άρθρο είναι 15 μηνών

Κρήτη: Ακόμα μια περισυλλογή ανεπιτήρητων ζώων στα Χανιά

24/03/2023
1' διάβασμα
kriti-akoma-mia-perisyllogi-anepitiriton-zoon-sta-chania-288825

Ακόμα μια περισυλλογή ανεπιτήρητων ζώων απασχόλησε τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, που χθες Πέμπτη 23/3, ενημερώθηκε ότι τα  αιγοπρόβατα βρίσκονταν εντός της αναδασωτέας περιοχής στην θέση Άναβος της Δ.Ε. Καντάνου.

Στην συνέχεια περισυλλέχθηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών και του Δήμου, 13 ερίφια και 40 αίγες  χωρίς ενώτια και άνευ “ΣΑΜΑΣ”.

Λόγω αδυναμίας φύλαξης τα ανεπιτήρητα ζώα μεταφέρθηκαν στις Αγροτικές φυλακές της Αγιάς.

«Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 εάν, από τις διωκτικές αρχές, εντοπιστούν ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα), περισυλλέγονται και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, πενήντα (50) ευρώ για κάθε ανεπιτήρητο ζώο, στον ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανεπιτήρητου κοπαδιού αιτηθεί την επιστροφή του, καταβάλει στο δήμο δέκα (10) ευρώ ανά ημέρα συντήρησης για κάθε ζώο που θα του επιστραφεί.

Εάν εντός δεκαημέρου από την κατάσχεση, ο ιδιοκτήτης δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου προβαίνει στην εκποίηση των κατασχεθέντων ζώων μέσω πλειστηριασμού ή στη δωρεάν διάθεση σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως π.χ. σε Κοινωνικά Παντοπωλεία».

ΓΡΑΦΕΙ: