Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για κτηνοτρόφο στα Λευκά Όρη

Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση των Αρχών για την μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων κτηνοτρόφου από την περιοχή των Σφακίων που αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην περιοχή «Κατσιβέλι» στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε στα Χανιά συνοδεία γιατρού με ελικόπτερο Super Puma που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε περιοχή των Λευκών Ορέων στα Χανιά για έναν 60χρονο βοσκό από την Ανώπολη Σφακίων που, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ενώ βρισκόταν στο βουνό όπου είχε πάει για λίγες ημέρες να φροντίσει τα ζώα του.

Ένα δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με τον 60χρονο, κατάφερε να ειδοποιήσει τι αρχές, αφού απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος, καθώς πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στο καταφύγιο Χουλιόπουλου, των Λευκών Ορέων.

Αυτή την ώρα στο σημείο κατευθύνεται ελικόπτερο  super puma, το οποίο απογειώθηκε μαζί με γιατρό από τη Ρόδο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Ανώπολης, 3 συνάδελφοί τους από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος κτηνοτρόφος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Πηγή: ertnews.gr