Εκδήλωση – Τετάρτη 24/10: Το gaiasense πρωτοπορεί στην Κρήτη

Παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας την Τετάρτη 24/10

Crete_gaiasense
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναλυτική παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense και των διαφόρων πτυχών του. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του gaiasense, από τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων μέχρι τη μετατροπή τους σε συμβουλή που παρέχεται στον παραγωγό σχετικά με τις καλλιεργητικές του εργασίες.

-Διαφήμιση-

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι τέσσερις διαστάσεις του συστήματος και συνεργαζόμενοι ερευνητές θα αναφερθούν στο ρόλο της έρευνας και τον τρόπο αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στις υπηρεσίες του gaiasense. Επίσης, θα παρουσιαστεί και θα αναδειχθεί ο ρόλος του γεωργικού συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης, προσαρμογής και εφαρμογής της συμβουλής που παράγει το gaiasense. Τέλος, παραγωγοί που συνεργάζονται ήδη με το gaiasense θα μιλήσουν για τα οφέλη που αποκομίζουν από τις υπηρεσίες του συστήματος στις καλλιέργειές τους.

το πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή διάσταση του συστήματος gaiasense και θα επισημανθεί η ανάγκη για ψηφιοποίηση της αγροτικής παραγωγής που αναδεικνύεται από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων της Ε.Ε.. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου χωροθέτησης των σταθμών του δικτύου gaiasense σε περιοχές της Κρήτης από τη NEUROPUBLIC.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, μεταξύ 17:00-18:45 στο ξενοδοχείο Αquila Atlantis HotelΥγείας 2, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki