Κρήτη: Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για το πρόβλημα των εισβολικών ειδών

Κρήτη: Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για το πρόβλημα των εισβολικών ειδών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στην Ιεράπετρα στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (BIC OF CRETE),  η επιστημονική  ημερίδα με θέμα  «Το πρόβλημα των εισβολικών (λεσσεψιανών) ειδών: Η περίπτωση της Κρήτης».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το  ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρειας Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής  ημερίδας αναδείχθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για την άμεση ανακούφιση του κλάδου των επαγγελματιών αλιέων, ο οποίος πλήττεται και κυρίως η περιβαλλοντική διάσταση του προβλήματος. Επίσης, επισημάνθηκε η απουσία στοχευμένης μελέτης για τα είδη αυτά και σε κάθε περίπτωση η ανάγκη διαχείρισης όσων ειδών έχουν εμπορική αξία.

Στην ημερίδα συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, εκπρόσωποι του  ΓΕΩΤΕΕ , του ΕΛΚΕΘΕ ,της γενικής Διεύθυνσης αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , του Δήμου Ιεράπετρας, του Λιμεναρχείου, των τριών Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων της Π.Ε. Λασιθίου καθώς και πολίτες.