Ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης σε διεθνές φόρουμ στην Κίνα

Ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης σε διεθνές φόρουμ στην Κίνα

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης σε πρωτογενή τομέα, τουρισμό, πολιτισμό, ιστορία, περιβάλλον παρουσιάσθηκαν και αναδείχθηκαν σε διεθνές φόρουμ στην Κίνα με θέμα «Global Production Capacity and Business cooperation», που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Hubei στην πόλη Wuhan και στο όποιο συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Κατά το φόρουμ, όπου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 80 χώρες, η κ. Βρέντζου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη του Hubei, τον ομόλογο της αντιπεριφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει-αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Κρητικών Προϊόντων , του Τουρισμού, του Πολιτισμού, και του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Ακόμη είχε σειρά συναντήσεων με Κινέζους επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή στην χώρα τους, αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα ελαιόλαδου, κρασιού και μελιού.

Επίσης η αντιπεριφερειαρχης είχε επαφές με στελέχη της κρατικής εταιρείας WANTA, που δραστηριοποιείται στον Τομέα των Τροφίμων με 116 σούπερ μάρκετ, τέσσερα εκ των οποίων έχουν μόνο ποιοτικά εισαγόμενα προϊόντα καθώς και κεντρικές αποθήκες, όσο και στον Τομέα Τουρισμού, διαθέτοντας το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Περιφέρεια του Hubei.

Η κ. Βρέντζου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί συνοδευόμενη από τα στελέχη της κρατικής εταιρείας τα τέσσερα σούπερ μάρκετ και διαπίστωσε, όπως ανέφερε ότι τα μέτρα ράφι που καταλαμβάνουν προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί είναι αρκετά ικανοποιητικά, επίσης οι τιμές πώλησης είναι ικανοποιητικές και ιδιαίτερα στα S/M με προϊόντα ντελικατέσεν.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζοντας την ποιότητα των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων αλλά και το ξεχωριστό τουριστικό προϊόν και τις τουριστικές υπηρεσίες.

Η πρόσκληση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο συνέδριο, αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε στο νησί τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία της Περιφέρειας του Hubei και της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Έτσι στο πλαίσιο υπογραφής του Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας του Hubei, τα στελέχη της κρατικής εταιρείας, δεσμεύτηκαν, να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασίες με την Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ