Κρήτη: Σε χρήση από σήμερα ο νέος δρόμος Γουβών – Χερσονήσου

Κρήτη: Σε χρήση από σήμερα ο νέος δρόμος Γουβών – Χερσονήσου

Παραδίδεται σήμερα Τετάρτη 4/4, από τις 2 το μεσημέρι και μετά, στην κυκλοφορία το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τις Γούβες μέχρι τη Χερσόνησο, έργο ανάλογο των σύγχρονων ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στα εφτά από τα εννιά χιλιόμετρα και το μόνο πρόβλημα που παραμένει εντοπίζεται στη νέα γέφυρα του Αποσελέμη, όπου υπάρχει καθυστέρηση, λόγω των σπηλαιώσεων και των ερευνών που γίνονται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, μετά από τις 14.00 το μεσημέρι, η κυκλοφορία των οχημάτων από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο θα διεξάγεται στον νότιο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως και την γέφυρα Αποσελέμη (5 χλμ.) και από την περιοχή των Αγριανών έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου (2 χλμ.).

Στο τμήμα από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τα Αγριανά για μήκος 2 χιλιομέτρων, λόγω αρχαιολογικών κωλυμάτων, εξαιτίας των σπηλαιώσεων και της ολοκλήρωσης της νέας κοιλαδογέφυρας Αποσελέμη, η κυκλοφορία θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο και προς το Ηράκλειο.

Η κυκλοφορία από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τις 4 το απόγευμα στον βόρειο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου έως την περιοχή Αγριανών (2 χλμ) και από την γέφυρα Αποσελέμη έως και τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών (5 χλμ).

Η κίνηση των οχημάτων στους κλάδους των ανισόπεδων κόμβων Καστελλίου και Γουρνών θα γίνεται με εργοταξιακή σήμανση, εκτός από την έξοδο των οχημάτων στον κόμβο Γουρνών, που προσωρινά δεν θα λειτουργεί, συγκεκριμένα όσων κινούνται από Άγιο Νικόλαο προς την περιοχή των Γουβών και Κοκκίνη Χάνι. Η κυκλοφορία θα γίνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Πηγή: ert.gr