Κρήτη – συλλαλητήριο: “Στείλαμε το μήνυμά μας. Εάν δεν μας δεχτεί ο πρωθυπουργός, κατασκηνώνουμε στο Μαξίμου” (φωτό)

Ήταν σύντομη σε διάρκεια και συντεταγμένη η κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης, σήμερα 8 Σεπτέμβρη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, με τους εκπροσώπους τους να εκτιμούν ότι επιτεύχθη ο σκοπός της που ήταν να σταλεί “μήνυμα” στην κυβέρνηση, χωρίς να προκληθούν εντάσεις ή να παρεμποδιστεί η ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.

Στο ραντεβού, μαχητικό παρών έδωσαν παραγωγοί από τα Χανιά, το Λασίθι και το Ηράκλειο καθώς και μέλη των οικογενειών τους, με μικρά παιδιά να σηκώνουν πλακάτ. Το “μήνυμα” των αγροτών για βιώσιμη γεωργία, με χαμηλά κόστη και επαρκή εργατικό δυναμικό ήταν μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα, μιας και χιλιάδες μάτια τουριστών πέρασαν από μπροστά τους…

“Το πλάνο της σημερινής κινητοποίησης ήταν συγκροτημένο με αρχή, μέση και τέλος. Φτάσαμε συγκροτημένα και αποχωρήσαμε συγκροτημένα. Ήταν επιλογή μας η κινητοποίηση αυτή, εν μέσω τουριστικής σεζόν να μη δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην άλλη ναυαρχίδα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και αυτό κατάφέραμε. Μάλιστα, δεχτήκαμε εύσημα από άλλους παραγωγικούς κλάδους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για επιτύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να θέσει ο πρωθυπουργός τον πρωτογενή τόμεα ως εθνικό ζήτημα, όπως την ενέργεια” δήλωσε στη ΝΕΑ Ματιά.gr o γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης.

Ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης
Ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης

Συμπληρώνει δε ότι από την επικοινωνία με τη διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, θα ζητηθεί συγκεκριμένο ραντεβού δια ζώσης με τον Πρωθυπουργό. “Έχουμε εξαντλήσει όλες τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, οπότε ο Πρωθυπουργός πρέπει αναλάβει τον συντονισμό από εδώ και πέρα. Η ευθύνη είναι δική του.”

Το σημερινό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ήταν μια “πρόβα”, όπως μετέφεραν οι αγρότες και των τριών αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας Λασιθίου, Τυμπακίου Ηρακλείου και Σελήνου Χανίων στη ΝΕΑ Ματιά, καθώς στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός δεν καθήσει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους για ουσιαστικές συνομιλίες, η επόμενη συγκέντρωσή τους θα είναι έξω από το Μαξίμου.

Πηγή: neamatia.gr

Ηράκλειο-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης