Κρήτη: Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με την φωτιά σε Κάνδανο και Σέλινο

To δύσκολο έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν για ένα ακόμα 24ωρο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στα Χανιά, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας στο δήμο Κανδάνου – Σελίνου, προκαλώντας οικολογική καταστροφή, αλλά και κατακαίοντας τις περιουσίες των κατοίκων.

Στη μάχη για την κατάσβεση έχουν ριχτεί ξανά με το πρώτο φως της ημέρας εκτός από τις επίγειες δυνάμεις τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ ο καιρός εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχος, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά λαμβάνουν μέρος επίσης 38 οχήματα, 90 άντρες και 70 πεζοπόροι, ενώ παραμένουν και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

Από την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού που βρίσκεται στο σημείο κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Δεδομένης της κατεύθυνσης που είχε πάρει η πυρκαγιά το μεσημέρι Κεδρόδασος και Ελαφονήσι εκκενώθηκαν επίσης προληπτικά ενώ στόχος της πυροσβεστικής παραμένει να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς τις συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή: cnn.gr / zarpanews.gr