Ξεκινά την Πέμπτη 23 Απριλίου πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Μαγνησία

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 23/4 το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο περιαστικό περιβάλλον των δήμων Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, από την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Κι αυτό στο πλαίσιο της πρόληψης από τις ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης. Η μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία , η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό.

Αύριο Πέμπτη, θα γίνει κουνοποκτονία στις περιοχές Βόλος, Ιππικός Όμιλος, Β.Κ. Βόλου, Νέες Παγασές, Ν. Ιωνία, Ανακασιά, Α. Βόλος, Γορίτσα του Δήμου Βόλου, ενώ την Παρασκευή 24-4-2020 θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές: Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλος, Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και Χρυσή Ακτή Παναγίας, Δημητριάδα και Ν. Αγχίαλος του δήμου Βόλου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας ξεκινά και φέτος έγκαιρα, με όλες τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τάχιστα και μάλιστα σε μια εποχή όπου η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής μας Ενότητας είχε να αντιμετωπίσει και έναν όγκο με τρέχοντα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την πανδημία του COVID-19. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί μέχρι και το καλοκαίρι, με τους πολίτες να ενημερώνονται για τις περιοχές ψεκασμού με σχετικά δελτία τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων».

Πηγή: ert.gr