Βόλος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους παραγωγούς αμυγδαλιών και ροδακινιών από ζημιές παγετού

Από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Βόλου, Διμηνίου και Σέσκλου ανακοινώνεται πως έχει γίνει αναγγελία παγετού για αμυγδαλιές, ροδακινιές με ημερομηνία 13/3/2022.

Καλούνται όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία, μέχρι και την 28η Μαρτίου 2022, να προβούν σε σχετικές δηλώσεις με τα εξής δικαιολογητικά:

* Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
* Βιβλιάριο Τράπεζας
* Έντυπο ΟΣΔΕ (προαιρετικά)

Τα τέλη ζημιάς είναι 0,1 (10λεπτά) ανά δέντρο, με την παράκληση η καταβολή να γίνεται μέσω e-banking όπου αυτό είναι εφικτό.

1.- Για τις Δ.Κ. Βόλου και Δ.Κ. Διμηνίου:
Οι δηλώσεις θα γίνονται καθημερινά στο πρώην Δημαρχείο Διμηνίου από 08:00 έως 14:30

2.- Για την Τ.Κ. Σέσκλου:
Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στο Γραφείο Σέσκλου καθώς και την καταληκτική ημέρα των δηλώσεων, την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 από τις 08.00 έως τις 13.30 αφού προηγουμένως υπάρξει τηλεφωνική συνεννόηση για την αποφυγή συνωστισμού και άσκοπης αναμονής.

Κατόπιν συνεννόησης με τον ανταποκριτή, θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων σε άλλες μέρες και ώρες έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χωρίς άσκοπες αναμονές.

Υποχρέωση των παραγωγών που θα προσέρχονται για την υποβολή δηώσεων είναι η τήρηση του πρωτοκόλλου που προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες λόγω της πανδημίας covid-19 (επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, χρήση μάσκας, αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων, κλπ) τηλέφωνα επικοινωνίας ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: 24210 91349

Πηγή: ERTNews.gr