Ξεκίνησε και στην Κρήτη ο εμβολιασμός σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της covid-19 σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην Κρήτη. Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται χωρίς προβλήματα σε οκτώ συνολικά δομές σε επίπεδο Κρήτης που ξεκίνησαν την εμβολιαστική κάλυψη.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί οι υγειονομικοί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπαίνουν στη μάχη του εμβολιασμο, αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα των δομών αυτών στην εμβολιαστική κάλυψη» δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία εξήγησε ότι τα νοσοκομεία συνεχίζουν κανονικά τους εμβολιασμούς ενώ τις επόμενες ημέρες, θα ενταχθούν και άλλες δομές από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας στη διαδικασία.

«Αυτή την ώρα έχουμε οκτώ μονάδες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητας του νησιού. Αυτό που θέλαμε ήταν να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας σε μεγάλα αστικά κέντρα, σε περιοχές όπου έχουμε αυξημένο πληθυσμό. Σταδιακά θα προχωρήσουμε και σε άλλες δομές που θα καλύψουν μικρότερους πληθυσμούς σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση. Σίγουρα ο σχεδιασμός μας έχει δημιουργηθεί για να καλύψει και τις ανάγκες αλλά να μην επιβαρύνει τους πολίτες» συμπλήρωσε η κ. Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου Δημήτρη Κλάδο, σήμερα έχουν προγραμματιστεί στη δομή 188 ραντεβού, με τη διαδικασία να κυλάει χωρίς προβλήματα και τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών που εμβολιάζονται να δείχνουν συνέπεια τόσο στα ραντεβού τους όσο και στην τήρηση των μέτρων που προβλέπονται.

«Η εμβολιαστική κάλυψη έρχεται από σήμερα στο φυσικό της χώρο» δήλωσε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, που εξήγησε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Κρήτη έχει ενισχυθεί με 150 επιπλέον άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων 26 μόνιμους γιατρούς και 26 επικουρικούς. «Έχουμε φροντίσει να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις υπόλοιπες δραστηριότητες των δομών, αν και πρώτη προτεραιότητα μας τώρα είναι ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Αγαπίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κεντρική φωτογραφία: Υπουργείο Υγείας