Ξεκίνησε η σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια – Με τα τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων οι αγρότες

Στα μπλόκα των αγροτών ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Εκπρόσωποι από δεκάδες μπλόκα, Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα βρίσκονται ήδη στη Νίκαια Λάρισας, και συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού του αγώνα.

Έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο έχουν παραταχθεί τρακτέρ.

Μέσα σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνέλευση στο Μπλόκο Πλατυκάμπου. Στη συνέλευση  αναδείχτηκε η ανάγκη για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα με σκοπό τον παραπέρα συντονισμό και κλιμάκωση  του αγώνα.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ν. Λάρισας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ), τόνισε πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τους  αγρότες, σημείωσε ωστόσο ότι, και αυτές έγιναν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων.

Κάλεσε τους αγρότες να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης και επισήμανε ότι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι η ενότητα και ο πανελλαδικός συντονισμός.

Τρίκαλα

Τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων ετών στην περιοχή τους διοργάνωσαν Τρικαλινοί αγρότες, οι οποίοι χθες Δευτέρα έβγαλαν πάνω από 200 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν και φοιτητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και τού -υπό κατάληψη- Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, φορείς και απλοί πολίτες.  Στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας ανέμενε τους διαδηλωτές η Αντιπεριφερειάρχης Χρύσα Ντιντή και περιφερειακοί σύμβουλοι. Παρέλαβε τα αιτήματά τους και δήλωσε απερίφραστα ότι είναι στο πλευρό τους.

Η κινητοποίηση όμως δεν περιορίστηκε στην πόλη, αλλά επεκτάθηκε και στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου Τρικάλων – Λάρισας. Έστησαν μπλόκο συμβολικά με τα τρακτέρ τους για λίγη ώρα -περίπου 15 λεπτά- στον κόμβο Τρικάλων – Λάρισας.

Όπως δήλωσαν, στο σημείο αυτό θα αφήσουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους για επόμενα «μπλόκα» και θα συσκεφθούν προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, τα οποία «θα είναι ακόμη πιο δυναμικά!».

Στα μπλόκα των αγροτών ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί τα μπλόκα των αγροτών σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής: Στις 10.30 στο Κάστρο Βοιωτίας, στις 11.30 στην Αταλάντη Φθιώτιδας, στις 12.30 στην Ανθήλη Φθιώτιδας, στις 17.00 στον Αλμυρό Μαγνησίας, στις 17.30 στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στις 18.00 στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στις 19.30 στον Ζάρκο Τρικάλων, στις 20.30 στον Κόμβο Ε65 στην Καρδίτσα.