Κτήμα Λαζαρίδη: Κάλυψε τις απώλειες του lockdown στο γ΄ τρίμηνο

Αύξηση 13,6% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στο γ΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 3,074 εκατ. ευρώ από 2,704 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 8,513 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 6,3%.

Ανάλογη είναι η τάση σε επίπεδο μητρικής εταιρείας ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 7% στο γ΄ τρίμηνο και υποχώρησαν οριακά 0,5% στο εννεάμηνο.

Όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου, τόσο ο όμιλος, όσο και η εταιρεία κατάφεραν, παρά τη σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες και την αναστολή λειτουργίας των χώρων εστίασης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, να διατηρήσουν σχεδόν στα περσινά επίπεδα τόσο τις πωλήσεις (μείωση μόνο κατά περίπου 570.000 ευρώ), όσο και την κερδοφορία, όπως σχολιάζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Ο όμιλος και η εταιρεία το τρίτο τρίμηνο σχεδόν κάλυψαν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, αφού το τρίτο τρίμηνο κινήθηκε ανοδικά σε πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίτο τρίμηνο.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παραμένει σταθερός σε σχέση με τις 30/6/2020, παρά τη συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Έτσι ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου διαμορφώνεται σε 6,772 εκατ. ευρώ στις 10.9.2020, από 6,726 εκατ. ευρώ στις 30.6.2020.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 δεν αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία του τρίτου τριμήνου, καθώς το δεύτερο κύμα της αναστολής λειτουργίας της εστίασης επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις του ομίλου και της εταιρείας στο τρίμηνο αυτό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση για την επίδραση του τελευταίου τριμήνου στα συνολικά κέρδη της χρήσης.

Πηγή: naftemporiki.gr