Η φάρμα Δάσκαλος στον Τύρναβο παντρεύει την παράδοση με την τεχνολογία

Οι κτηνοτροφικές μονάδες της οικογένειας Δασκάλου συνθέτουν μια παραδοσιακή και δυναμικά εξελισσόμενη επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1979, από τον Νικόλαο Δάσκαλο, στον Τύρναβο Λάρισας.

farma-daskalos-tirnavos

Η φάρμα ξεκίνησε με λιγοστές αγελάδες ελευθέρας βοσκής και, μέσω της αναπαραγωγής, εκτροφής, πάχυνσης και εμπορίας βοοειδών, σήμερα κατάφερε να εκτρέφει και να διαθέτει προς εμπορία περί τα χίλια ζώα ετησίως. Οι αγελάδες της φάρμας είναι ελευθέρας βοσκής, ανήκουν στην φυλή Limousin και την ελληνική κόκκινη φυλή, με πιστοποίηση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας, ενώ τα καθαρόαιμα αρσενικά μοσχάρια της φάρμας είναι γονιδιακά βελτιωμένα ζώα, ώστε να συμβάλλουν στην παραγωγή μόσχων υψηλού επιπέδου.

Υπερήφανος για την αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Δασκάλου προς την αγελαδοτροφία, ο επικεφαλής της επιχείρησης, κ. Νίκος, μίλησε στην «ΥΧ» για τις επενδύσεις της εταιρείας, οι οποίες είναι μονόδρομος για κάποιον που θέλει να πρωταγωνιστήσει στον χώρο του. «Προχωρήσαμε στη δημιουργία σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αφού το ζωικό μας κεφάλαιο αυξανόταν συνεχώς. Κι επειδή οι έλεγχοι για την ποιότητα των ζωοτροφών έχουν γίνει πιο αυστηροί, η εταιρεία προχώρησε και στη δημιουργία ιδιόκτητου παρασκευαστηρίου ζωοτροφών, μόνο φυτικής προέλευσης, με μηχανήματα υψηλού αυτοματισμού τελευταίας τεχνολογίας».Όσον αφορά στο δυνατό σημείο της φάρμας, αυτό -σύμφωνα με τον κ. Δάσκαλο- είναι η εισαγωγή από χώρες του εξωτερικού ταύρων αναπαραγωγής Limousin Pedigree και καθαρόαιμων μοσχίδων, τα οποία προωθούνται σε άλλες φάρμες για τη διαδικασία της αναπαραγωγής, εξασφαλίζοντας το υψηλό γενετικό επίπεδο, ενώ κανένα ζώο εισαγωγής δεν αγοράζεται από παχυντήρια βοοειδών άλλων χωρών.