Κτηνοτρόφοι χωρίς εκτάσεις – Χωριό περικυκλωμένο από φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη

Για εμπαιγμό και κοροϊδία κατηγορεί τη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής του Δήμου Κοζάνης, Κώστας Πουτακίδης, αναφερόμενος σε χάρτη που δείχνει τον οικισμό να περικυκλώνεται από φωτοβολταϊκά, παρότι σε πρόσφατη συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο υπήρξε η δέσμευση ότι «θα δοθούν σε κτηνοτρόφους της Ακρινής, συγκεκριμένα εδάφη της ΔΕΗ, τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί, αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί και δεν έχουν εξορυχθεί».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πουτακίδης υπογραμμίζει ότι «η υποχρέωση  από την Πολιτεία και την ΔΕΗ να προχωρήσουν στην μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής και η  αναφορά  σε εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη του χωριού, αποτελούν κενό γράμμα, αφού το μόνο που προβλέπεται είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής ζητά να ενημερωθεί για το πού και με ποιον τρόπο θα έχουν πρόσβαση για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες οι κτηνοτρόφοι του χωριού, ενώ καλεί όλους τους βουλευτές καθώς και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, να στηρίξουν τον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, αγώνα των κατοίκων.

Πηγή: ertnews.gr