Κυριαρχούν θεσσαλικοί συνεταιρισμοί στα επενδυτικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ανάμεσα στα συνολικά 24 επενδυτικά σχέδια, ύψους 116,67 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκαν στη Δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι και πολλοί συνεταιρισμοί.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής:

✱ ΕΒΟΛ: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης γαλακτοβιομηχανίας, με προϋπολογισμό 2,255 εκατ. ευρώ και ποσοστό επιδότησης 54,03%, 1.219 εκατ. ευρώ.

✱ ΤΡΙΚΚΗ: Επέκταση και εκσυγχρονισμός της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, με προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ και ποσοστό επιδότησης 54,13%, 4,060 εκατ. ευρώ.

✱ Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας, ψύξης, συσκευασίας και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων, με προϋπολογισμό 910 χιλ. ευρώ και ποσοστό επιδότησης 54,81%, 498,75 χιλ. ευρώ.

✱ Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου: Επέκταση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μονάδας οίνου, με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ και ποσοστό επιδότησης 54,83%, 1,151 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, Στέφανος Διακομής, ανέφερε πως «η νέα διοίκηση συνεχίζει τις επενδύσεις και το όραμα του αείμνηστου Νικήτα Πρίντζου, θεμελιωτή της ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς είναι στις επτά πρώτες θεσσαλικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στη Δράση ‘‘Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων’’.

Συνεχίζουμε να διευρύνουμε τον μεγάλο κύκλο εργασιών της ΕΒΟΛ, τη σημαντική παρέμβασή μας στην αγορά, με τις προσφερόμενες υψηλές τιμές γάλακτος και δημητριακών, τη στήριξη της απασχόλησης με το προσωπικό και τους συνεργάτες σε όλη τη χώρα, τα δίκτυα διανομής κ.ά.».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, Χρήστος Τσιτσιρίγκος, εξέφρασε τη χαρά του, που «η πολύμηνη προσπάθεια που καταβάλαμε για την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου στέφθηκε με επιτυχία. Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το εγχείρημά μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προμήθεια νέων δεξαμενών, προκειμένου να αυξήσουμε τις παραλαβές σταφυλιών και να διευρύνουμε τον κύκλο εργασιών».