Εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και ο κανονισμός άρδευσης του ΤΟΕΒ Πηνειού

Στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα

Εγκρίθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του 2017 (απολογισμός, ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσης), ο προϋπολογισμός του 2018 και ο κανονισμός άρδευσης του 2018 του ΤΟΕΒ Πηνειού, του μεγαλύτερου αρδευτικού οργανισμού της χώρας, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αλλά όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Δημήτρης Τσιούρης «όλοι έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους στόχους: Να καταστήσουμε τον οργανισμό εύρωστο και παραγωγικό. Με την άψογη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια, τους δήμους και όλους του εμπλεκόμενους φορείς και με την ομαλή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη κ.Αγοραστού, ενωμένοι θα το πετύχουμε».  

Αναλυτικά σε σύνολο 59 ψηφισάντων 55 ενέκριναν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού και μόλις 4 καταψήφισαν. Ο προϋπολογισμός και ο κανονισμός άρδευσης δεν έχουν καμία διαφοροποίηση από την περσινή εκτός από μία αύξηση της τάξεως του 1 ευρώ ανά στέμμα στο επιφανειακό δίκτυο για τη μηδική (κάτι που αφορά περί τα 8000 στρέμματα σε σύνολο 100.000 του οργανισμού) και μια μείωση της τάξεως των 6 ευρώ ανά στρέμμα στα μποστάνια στο δίκτυο των γεωτρήσεων.

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Δ. Τσιούρης έκανε ένα μικρό απολογισμό της προηγούμενης αρδευτικής περιόδου, η οποία στιγματίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλότατο και παρατεταμένο καύσωνα από τη μια και από την άλλη δύο μεγάλες βροχοπτώσεις που δοκίμασαν  τις αντοχές του οργανισμού. Τελικά  παρά όλες τις αντιξοότητες καταφέρθηκε να ποτιστεί πλήρως  μέχρι και το τελευταίο στρέμμα του πιο μακρινού χωριού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε ο αντιπρόεδρος προς τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και το αντιπεριφερειάρχη  κ. Λαδόπουλο για την έμπρακτη και συνεχή στήριξη του οργανισμού, στήριξη που μεταφράζεται σε αρωγή χιλιάδων αγροτικών οικογενειών.

Ακολούθως ο κ. Τσιούρης ανέλυσε τα πεπραγμένα της διοίκησης, που είναι τα εξής: Βεβαίωση παλαιών οφειλετών στο δημόσιο ταμείο και εξασφάλιση τα παλιών  χρεών. Το Φράγμα Γυρτώνης βρίσκεται το τελικό στάδιο της εργολαβίας. Έργα που έγιναν, ή που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν (Νίκη, Καλαμάκι) όπως και κάποια που είναι στο τελικό στάδιο (αντλιοστάσιο Δήμητρας, αντλιοστάσιο ταμιευτήρα Γλαύκης), αλλά και διάφοροι καθαρισμοί καναλιών. Η πλήρης εξόφληση της ΔΕΗ χρήσης 2017.

Ακόμη ενημέρωσε το σώμα για διάφορα δικαστικά θέματα του οργανισμού και ζήτησε την έγκριση για την περαιτέρω πορεία που θα ακολουθήσει η διοίκηση.