Λάρισα: Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Λάρισα: Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Στην συνάντηση εργασίας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υ.Π.ΕΝ., το Υπ.Α.Α.Τ. και τον Ε.ΣΥ.Φ, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ , προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα, όπως η διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα βασικά και ζωτικά ζητήματα, που αφορούν στον πρωτογενή τομέα, παρέστη, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας, «συζητήθηκαν οι τρόποι αποτελεσματικότερης διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που προϋποθέτουν την συνεργασία των Τ.Α. με τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας και την υποχρέωση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και προτάσεις δημιουργίας κινήτρων προς τους  αγρότες προκειμένου να παραδίδουν καθαρές τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων. Με κοινή την διαπίστωση όλων ότι για την αποτελεσματική διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να λειτουργήσει  η υποχρεωτικότητα  και η  ανταποδοτικότητα, ο κ. Στρατάκος ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση  της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην  περιοχή μας.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υ.Π.ΕΝ κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Γεώργιος Στρατάκος, η Γενική Διευθύντρια του ΕΣΥΦ κα Φραντζέσκα Υδραίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, τα μέλη του Δ.Σ. & Ε.Σ της Π.Ε.Δ., οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. κ. Δημήτριος Ντογκούλης & ο πρόεδρος της Π.ΟΣ.Γ. κ. Δημήτριος Σοφολόγης .

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός διαβεβαίωσε ότι η συμβολή ειδικά σ’ αυτήν την προσπάθεια διαχείρισης αλλά και γενικά η δράση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας θα είναι καθοριστική και ζωογόνα τα επόμενα χρόνια».