Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Λαχανικά από την Hellas Frost με συμβολαιακή γεωργία

31.07.2016
2' διάβασμα
lachanika-apo-tin-hellas-frost-me-symvolaiaki-georgia-44144

Μια ομάδα δραστήριων Εβριτών επιχειρηματιών δημιούργησαν την Hellas Frost ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕ, στους Μεταξάδες Έβρου, το 1998. Με τη μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας παράγουν ετησίως 3,5 – 4 χιλιάδες τόνους κατεψυγμένων λαχανικών, με δυνατότητα παραγωγής 6.000 τόνων.

Τα λαχανικά προωθούνται στην ΑΙΝΟΣ στην Αθήνα, από την οποία διακινούνται πανελλαδικά. «Στην εταιρεία πηγαίνουν τα προϊόντα μας σε 10κιλες συσκευασίες», μεταφέρει ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Παυλούδης, τονίζοντας ότι η ΑΙΝΟΣ αποτελεί τον πυλώνα πώλησης του προϊόντος, ενώ τον πυλώνα παραγωγής διαμορφώνουν οι 250 αγρότες που καλλιεργούν φασολάκια, αρακά, μπάμια, σπανάκι, χάνδρα, πράσο, κρεμμύδι στις παραποτάμιες περιοχές του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου.

λαχανικά από την Hellas Frost με συμβολαιακή γεωργία «Οι γεωπόνοι μας δίνουν οδηγίες καλλιέργειας στους αγρότες. Η σπορά και η συγκομιδή γίνονται με δικά μας μηχανήματα, όπως και η μεταφορά των προϊόντων στο εργοστάσιο». Η τιμή για τον παραγωγό είναι προκαθορισμένη από την προηγούμενη χρονιά.

Η Hellas Frost σχεδιάζει την παραγωγή και τυποποίηση και άλλων προϊόντων, ενώ στην παρούσα φάση αναζητά τρόπους τυποποίησης του κατεψυγμένου σκόρδου. «Κάναμε τις απαραίτητες δοκιμές, προωθήσαμε δείγματα στην αγορά και λάβαμε θετικά σχόλια».

  • Μια ομάδα δραστήριων Εβριτών επιχειρηματιών δημιούργησαν την Hellas Frost ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕ στους Μεταξάδες Έβρου
  • Με την μέθοδο της συμβολαιακής γεωργίας παράγονται ετησίως 3,5 – 4 χιλιάδες τόνοι κατεψυγμένων λαχανικών
  • Τα λαχανικά προωθούνται στην ΑΙΝΟΣ από την οποία διακινούνται πανελλαδικά
  • Τον πυλώνα παραγωγής διαμορφώνουν 250 αγρότες που καλλιεργούν λαχανικά στις παραποτάμιες περιοχές του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου
  • Η τιμή για τον παραγωγό είναι προκαθορισμένη από την προηγούμενη χρονιά
  • Η Hellas Frost αναζητά τρόπους τυποποίησης του κατεψυγμένου σκόρδου

Μαρία Αμπατζή

ΓΡΑΦΕΙ: