Διαβάστε στην «ΥΧ»: Λευκός καπνός για τον νέο φορέα

Διαβάστε στην «ΥΧ»: Λευκός καπνός για τον νέο φορέα

Ενωμένοι σαν μια γροθιά προχωρούν οι συνεταιρισμένοι αγρότες
Η καλή διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας για το νέο καταστατικό και το κείμενο αρχών θα κρίνουν την επιτυχία του εγχειρήματος
Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που επεδίωκαν τον διχασμό του κινήματος

Συνέντευξη
Φώφη Γεννηματά: Λέμε ναι σε κάθε προσπάθεια που ενδυναμώνει τον θεσμό του συνεταιρισμού
Προτάσσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την χώρα, όπου οι οργανώσεις των παραγωγών έχουν ξεχωριστή θέση

Γεωτεχνικοί από το παράρτημα κεντρικής Ελλάδας απαιτεί την έγκριση του glyphosate

Προκλητική επιστολή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Κ. Καλόγηρου προς τον Βαγγέλη Αποστόλου
Ο επιστημονικός αντίλογος

Από τσίπουρο μέχρι αλίπαστα. Το ελληνικό καφενείο κατακτά το Ευρωκοινοβούλιο
Πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων

Μαλλιά κουβάρια ΕΒΖ και εργαζόμενοι
Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τις περικοπές στους μισθούς

Έντονη αντιπαράθεση συνεταιριστών – Αποστόλου στην Τρίπολη με φόντο τον συνεταιριστικό νόμο

Μεγάλες οι στρεβλώσεις της αγοράς λιπασμάτων
Τόσο στην υπόλοιπη ΕΕ όσο και στην Ελλάδα, οι ποσότητες των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια, μειώνονται
Ευρωπαϊκή μελέτη υπολογίζει ότι το κόστος λίπανσης ανήλθε την περίοδο 2004-2012 στο 16% του μέσου κόστους καλλιέργειας, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 4η θέση της Ευρώπης

Πάρος: Ο τουρισμός χέρι – χέρι με την αγροτική παραγωγή
Χιλιάδες βοοειδή και αιγοπρόβατα βόσκουν στο αιγαιοπελαγίτικο νησί προσφέροντας μοναδικά προϊόντα ενώ η παριανή γη δίνει απλόχερα τους καρπούς της
Η οικονομική κρίση έφερε στην Πάρο και ορισμένους όψιμους παραγωγούς από την Αθήνα που συνειδητά στράφηκαν στην πρωτογενή παραγωγή. Κάπως έτσι, η Πάρος απέκτησε μελισσοκόμους αλλά και σαλιγκαροτροφία.

Σάρωσαν τα βραβεία στον ετήσιο διαγωνισμό του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας iTQi
Ψήφος εμπιστοσύνης από τους μετρ της διεθνούς γαστρονομίας σε 108 προϊόντα της ελληνικής αγροδιατροφής

Ψήλωσε, αλλά ψάχνει νέα στηρίγματα το κριθάρι
Λιγότερα στρέμματα, υψηλότερες αποδόσεις
Έως και 18 λεπτά η τιμή στο κτηνοτροφικό, από 17,5 και πάνω δίνουν οι ζυθοποιίες

Απειλή Μαρινόπουλου πάνω από την αγορά
Ο ρόλος του Σκλαβενίτη και οι φόβοι για φαινόμενο «Lehman Brothers»
Πυρετώδεις διεργασίες για να αποφευχθεί η κατάρρευση της αλυσίδας

Αυτές τις αγελάδες τις θρέφει ο… Μότσαρτ
Η πρότυπη Φάρμα Κουτσιώφτη στη Βέροια της Ημαθίας συνδυάζει κλασική μουσική και υγιεινή διατροφή των ζώων προς τέρψιν όσων αναζητούν γαστριμαργικές απολαύσεις

Ο «Κυβερνήτης» της Κέρκυρας, ένα από τα υγιεινότερα ελαιόλαδα
O διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Olive Fabrica μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να μας δείξει το λαμπρό μέλλον της Λιανολιάς

Επένδυση στην κρητική ταυτότητα
Μια μακρά λίστα με επιπλέον 43 προϊόντα περιμένει να ενταχθεί στα ΠΟΠ της περιοχής

 

Αγροτουρισμός

Ταξίδι στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη
Το φαράγγι βρίσκεται ανάμεσα στο Παγγαίο και το Μενοίκιο όρος, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Σερρών.

Βιολογικά

«Βιολογικά 3.0»: Το επόμενο στάδιο της βιολογικής παραγωγής
Εστιάζει περισσότερο στον καταναλωτή, αφού τοποθετεί την υγεία και τις ανάγκες του σε πρώτο πλάνο

Διατροφή

Ο FAO προειδοποιεί: Πάνω από το επιτρεπόμενο όριο η κατανάλωση θερμίδων και πρωτεϊνών
Εισόδημα, αστικοποίηση, τεχνολογία έχουν επηρεάζουν αρνητικά τον τρόπο διατροφής και οδηγούν σε προβλήματα υγείας

Εκπαίδευση

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλευρό των νέων στα νησιά
Η εταιρεία στηρίζει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Φύλλο 34, 24 Ιουνίου 2016