Λίγα και ανάρπαστα τα τριφύλλια στον κάμπο

Αγωνία στις τάξεις των παραγωγών μηδικής, αλλά και στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αναφορικά με τη συγκομιδή του τριφυλλιού που είναι σε εξέλιξη, καθώς επιθυμία όλων είναι να βοηθήσει ο καιρός και το κόψιμο να συνεχιστεί ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Αν και η πλειονότητα των παραγωγών έχει ήδη προχωρήσει στο δεύτερο κόψιμο, εντούτοις ο αλλοπρόσαλλος καιρός δεν επιτρέπει σε κανέναν τον εφησυχασμό.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο παραγωγό Στέλιο Ρίζο «οι συνεχείς βροχές στον κάμπο και τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες και δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να δέσουν σωστά το τριφύλλι. Δεν έχουμε περιθώρια για περαιτέρω απώλειες παραγωγής, διότι φέτος η ζήτηση είναι αυξημένη από τους κτηνοτρόφους», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 15 λεπτά (ένα λεπτό παραπάνω από πέρσι), ενώ καλλιεργητικά απομένουν άλλα τρία κοψίματα και σε κάθε ένα από αυτά -εφόσον ο καιρός είναι φυσιολογικός- θα χρειαστούν τρία ποτίσματα. Η μέση στρεμματική απόδοση κυμαίνεται στα 350 κιλά/στρέμμα.