Λύση για τη “διαλυμένη αγροτική οδοποιία στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, ζητούν οι παραγωγοί

17/06/2024
1' διάβασμα
lysi-gia-ti-dialymeni-agrotiki-odopoiia-ston-dimo-zagoras-mouresiou-zitoun-oi-paragogoi-323907

Βροχή παραπόνων από παραγωγούς της Ζαγοράς για την” διαλυμένη αγροτική οδοποιία”, συγκεκριμένα στην περιοχή Άθωνα προς Κούκο και Καραούλια, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς.

Οι αγροτικοί δρόμοι που βρίσκονται στην περιοχή της Ζαγοράς και υπάγονται στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “θυμίζουν ξεκάθαρα στίβο μάχης που είναι έτοιμος να υποδεχθεί επίλεκτες ομάδες στρατού. Δεν είναι δρόμοι στους οποίους μπορούν να κινηθούν οι αγρότες με τα αγροτικά τους οχήματα.

Λύση για τη “διαλυμένη η αγροτική οδοποιία στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου” ζητούν οι παραγωγοί

Πέρα από τις φθορές των αγροτικών προϊόντων και των οχημάτων των αγροτών τίθεται και θέμα σωματικής ακεραιότητας αυτών και των εργαζομένων λόγω της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας. Ζούμε στον 21ο αιώνα, που η εξέλιξη της τεχνολογίας καλπάζει και δεν έχουμε σωστούς και ασφαλείς αγροτικούς δρόμους.

Για το χρόνιο αυτό πρόβλημα ευθύνη έχουν ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς το έχει αναδείξει επανειλημμένα το μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής”.

Λύση για τη “διαλυμένη η αγροτική οδοποιία στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου” ζητούν οι παραγωγοί

Ο σύλλογος καλεί τους αρμόδιους να σκύψουν στο πρόβλημα: “Επιτέλους η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να δώσει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε εγκαταλείποντας την συντριπτική πλειοψηφία της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου βρίσκεται στο έλεος των καιρικών φαινομένων”.

Και καταλήγει: “Φτάνουν πια τα παχιά λόγια κύριοι της δημοτικής αρχής, φτάνει πια η κοροϊδία με το να βγαίνει ένα γκρέιντερ μια στο τόσο και να περνά μάλιστα από συγκεκριμένους μόνο αγροτικούς δρόμους. Απαιτούμε πράξεις εδώ και τώρα”.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: