Μαρκέλλα Διγενή: «Η εκπαίδευση μου δίνει την ευκαιρία να αποκεντρωθώ»

Τη δυναμική του κλάδου των τροφίμων που ξεκινά από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την προώθηση του τελικού προϊόντος στον καταναλωτή ανακάλυψε η 20χρονη Μαρκέλλα Διγενή, μέσω του Τμήματος Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαρκέλλα, η οποία μόλις ολοκλήρωσε τον δεύτερο χρόνο φοίτησης, αναφέρει στην «ΥΧ» ότι «με ενδιέφερε πάντα ο κλάδος των τροφίμων. Μέσω του συγκεκριμένου τμήματος, μπορεί να μάθει κανείς για όλες τις διεργασίες που πραγματοποιούνται από το στάδιο της παραγωγής, της επεξεργασίας και της τυποποίησης των προϊόντων για να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή. Επίσης, το εύρος της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι αρκετά μεγάλο σε εργοστάσια τροφίμων, σε εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, σε εταιρείες προμήθειας πρώτων υλών για τη βιομηχανία ή σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων και ποτών».

Αποκέντρωση

Εκτός από το ενδιαφέρον της για τα τρόφιμα και τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στην αλυσίδα τροφίμων, η Μαρκέλλα επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή λόγω και του εργαστηρίου Οινολογίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τμήματος, καθώς είναι ο τομέας που την ενδιαφέρει περισσότερο. «Μου αρέσει πολύ η αμπελουργία και η οινολογία και έχω ως στόχο να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση, ώστε να δουλέψω σε κάποιο οινοποιείο».

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να δουλέψω στην επαρχία, θα το επέλεγα, καθώς από μικρή ήθελα να φύγω. Διάλεξα, λοιπόν, αυτό το τμήμα, ώστε να έχω την ευκαιρία, αν τα καταφέρω, να εγκατασταθώ και να δουλέψω στην επαρχία

καταλήγει η Μαρκέλλα.