Μαρσάρουν τις μηχανές οι Ομοσπονδίες

Μαρσάρουν τις μηχανές οι Ομοσπονδίες

«Έτοιμοι να βγούνε στην εθνική οδό και να κλείσουν δρόμους» δηλώνουν οι αγρότες που ανήκουν στην δύναμη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, καθώς όπως αποφασίσθηκε από την Δευτέρα τα τρακτέρ θα βγούνε στις πλατείες των χωριών και με καθυστέρηση τριών ημερών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δημιούργησαν οργανωτικά και πρακτικά προβλήματα, να φθάσουν στον κόμβο της Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα συνεχίζουν την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων με περιοδείες και συσκέψεις με στόχο να στηθούν πανίσχυρα μπλόκα στον κόμβο Νίκαιας. Έτσι σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου προγραμματίζονται συσκέψεις στον Κυπάρισσο (στις 11 το πρωί) και στο Κατωχώρι Φαρσάλων (6 το απόγευμα), ενώ αύριο Δευτέρα 23 του μήνα θα στηθεί το μπλόκο στη διασταύρωση Αργυροπουλίου (Μελούνα) από τους Α.Σ. της επαρχίας Τυρνάβου και Ελασσόνας, ενώ θα προηγηθεί προσυγκέντρωση των τρακτέρ στο Δαμάσι και έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών για τον υπόλοιπο νομό. Επίσης αύριο το απόγευμα στις 7 θα υπάρξει νέα σύσκεψη σύσκεψη στα Βρυσιά Φαρσάλων.  Την Τρίτη θα στηθεί το μπλόκο των αγροτών της Αγιάς στο Γερακάρι.

Η Καρδίτσα

Για μία ακόμη χρονιά το βάρος των φετινών κινητοποιήσεων στη Νίκαια θα σηκώσει ο νομός Καρδίτσας. Έτσι στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΤΕΔΚ εκπρόσωποι 25 και πλέον αγροτικών Συλλόγων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ αποφάσισαν τα τρακτέρ να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών από σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου και το πρωί της Πέμπτης θα κατευθυνθούν και θα συγκεντρωθούν στην Ιτέα και από εκεί, γύρω στις 10:30, θα αρχίσει η πορεία προς τον κόμβο της Νίκαιας.   

Νέα σύσκεψη στη Γαλήνη

Περίπου 65 αγρότες ανταποκρίθηκαν χθες το μεσημέρι στο κάλεσμα των αγροτών του δήμου Κιλελέρ στη Γαλήνη και συζήτησαν για την στάση που θα κρατήσουν στις φετινές κινητοποιήσεις. Αρχικά τους αγρότες καλωσόρισε ο οικοδεσπότης (Αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου) Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο οποίος δήλωσε «ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των συναδέλφων του, αν και η σύσκεψη οργανώθηκε πολύ γρήγορα και δεν υπήρξε η δυνατότητα πληρέστερης ενημέρωσης των υπολοίπων αγροτών. Τα προβλήματα υπάρχουν, η θέληση και η διάθεση για αγώνα επίσης, απομένει να ανάψει η σπίθα για να μεταδώσουμε στην Αθήνα το κλίμα που υπάρχει στα χωριά. Όσον αφορά τον χώρο συγκέντρωσης των τρακτέρ, συναισθηματικά είμαστε δεμένοι με τα Τέμπη, αυτά ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτός θα πρέπει να είναι ο προορισμός μας. Αν για πρακτικούς λόγους προταθεί κάποιο άλλο σημείο, είμαστε ανοικτοί να το εξετάσουμε» δήλωσε ο κ. Τσινούλης και πρόσθεσε ότι τα αιτήματα μας παραμένουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Βαγγέλη Παπαγιαννούλη, Θεοφάνη Μπανέ, Παν. Καλογιάννη κι άλλους αγρότες από Φαλάνη, Αμπελώνα, Τερψιθέα, Δέλτα Πηνειού, ενώ τελικά αποφασίσθηκε να ακολουθήσουν επισκέψεις στα χωριά και να επαναληφθεί η σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Οι κτηνοτρόφοι αποφασίζουν

Συζήτηση για τα προβλήματα που άφησε πίσω της, ιδιαίτερα στο ζωικό κεφάλαιο, η κακοκαιρία αλλά και για την στάση που θα κρατήσουν στις επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή το βράδυ (9μ.μ.) στην αίθουσα «Νιαβής» στον κόμβο Πλατυκάμπου, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Επίσης στην συνεδρίαση της Ομοσπονδίας θα τεθούν κι άλλα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου.