Μαζική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της Αγιάς

Στους δρόμους της Αγιάς με τα τρακτέρ θα παραμείνουν οι αγρότες και οι μηλοπαραγωγοί της περιοχής, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των μπλόκων με το κλιμάκιο των υπουργών στην Αθήνα, υπό την προεδρία του κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Οι αγρότες της Αγιάς λίγο πριν το μεσημέρι βγήκαν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Αγιάς για να ασκήσουν πίεση προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων τους,.

Μαζική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της Αγιάς

Οσον αφορά ειδικότερα στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων:

-Το ποσό  ενίσχυσης που εξήγγειλε το υπουργείο (ΥΠΑΤ) των 300 ευρώ για τα μήλα να είναι  το ίδιο για όλες τις ποικιλίες. -Να αυξηθεί το πόσο ενίσχυσης στα κάστανα. 

-Nα ενισχυθούν οικονομικά κεράσια και αμύγδαλα τα οποία υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά. -Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πρόστιμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 λεπτά/Kwh. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειες μας και να συνεχίζουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
-Να συνεχιστεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ως το 2027.

Μαζική η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της ΑγιάςΠηγή: ertnews.gr