Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιείται το συλλαλητήριο στην Αγιά Λάρισας

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιείται το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά Λάρισας. Οι παραγωγοί, παρά τις ανακοινώσεις για ενίσχυσή τους για τα μήλα με 300 ευρώ ανά στρέμμα, συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, διεκδικώντας οριστική λύση στα προβλήματά τους, όπως ανέφεραν.

Παρότι η αποζημίωση De minimis αποτελεί οικονομική ανάσα για τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής, οι αγρότες θεωρούν ότι καλύπτει μέρος του φετινού χαμένου εισοδήματος, που το υπολογίζουν στα 500 ευρώ/στρέμμα.

Η έκρηξη των τιμών στα καύσιμα, οι ανοιχτές και τελικά χαμηλές τιμές στην οποία πωλούν τα προϊόντα τους στους εμπόρους, οι δυσκολίες στις εξαγωγές κα προκαλούν αβεβαιότητα για το μέλλον των καλλιεργειών.

Το θέμα είναι τί θα κάνουμε γενικότερα, πώς θα συνεχίσουμε, τί θα γίνει του χρόνου. Υπάρχουν κι άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί. Ο αγώνας θα συνεχιστεί”, ανέφερε στην ΕΡΤ ο παραγωγός Πέτρος Σίμος.

Τις επόμενες κινήσεις τους θα συζητήσουν οι αγρότες την ερχόμενη Κυριακή, στη Νίκαια, στη συνέλευση που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Πηγή: ertnews.gr