Με μελισσοκόμους ο υπουργός Αραχωβίτης

Η περιοχή όσο και το κτίριο της Μενάνδρου δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες για εργασία υπαλλήλων, λέει ο Αραχωβίτης
-Διαφήμιση-

Να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις αναφορικά με το είδος των επιλέξιμων δαπανών που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος μελισσοκομίας, αλλά και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ζήτησε από εκπροσώπους του συνδέσμου 15 μελισσοκομικών συλλόγων της χώρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση που έκλεισε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα, ο υπουργός ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι επίκειται άμεσα η ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου, στον οποίο ρυθμίζονται τα της εκπροσώπησης των παραγωγικών κλάδων. Επίσης, ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τροποποίηση στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Για το γνωστό και σοβαρό, όπως είπε, ζήτημα των ελληνοποιήσεων και της νοθείας, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι πολύ αυστηρά. Τέλος, συμφώνησε ότι το μέλι είναι ένα σημαντικό προϊόν, υψηλής θρεπτικής, αλλά και οικονομικής αξίας και γίνονται από το υπουργείο προσπάθειες, ώστε να αναγνωριστούν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η παραπάνω συνάντηση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Ελλάδος, Βασ. Ντούρα, ο οποίος εξέφρασε την απορία του σχετικά με το «γιατί δεν προσεκλήθη στη συνάντηση η Ομοσπονδία, η οποία με τις δράσεις της έχει καταφέρει να κρατήσει τις τιμές των μελισσοκομικών προϊόντων σε υποφερτά επίπεδα», ενώ για τα προγράμματα μελισσοκομίας ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές.

-Διαφήμιση-