«MEAT DAYS 2018» Ημερίδα της ΕΔΟΚ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το κρέας: Η διατροφική του αξία και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία

«MEAT DAYS 2018» Ημερίδα της ΕΔΟΚ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την ημερίδα MEAT DAYS 2018 με θέμα «Το κρέας: Η διατροφική του αξία και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία» διοργανώνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 από τις 14.00 έως τις 16.00 η Εθνική Διεπαγγελματική Διοργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) στην Αθήνα στο METROPOLITAN EXPO. 

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της ημερίδας

-Διαφήμιση-

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΔΟΚ:

«Είναι γνωστό πως οι καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες του Έλληνα κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής και ως αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλει και προωθεί η χώρα μας.

Εντούτοις, ο τομέας του κρέατος στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ και σε όλες τις προηγμένες χώρες, αντιμετωπίζει απειλές σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη λιανική και την κατανάλωση. Η ΕΔΟΚ ως Πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένη από το κράτος και μοναδική Διεπαγγελματική Οργάνωση των επαγγελματικών κλάδων του κρέατος, παρακολουθεί με προσοχή και μαζί με τους επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα ζητήματα που αναφέρονται στο κρέας σχετικά με την υγιεινή της διατροφής, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, καθώς και την ευζωία των ζώων.

Σε συνεργασία με την UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) στο ερώτημα ” Τι προσδοκά η κοινωνία και ποια η πληροφόρησή της από τον τομέα του κρέατος”, η ΕΔΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αποτυπώσει την κατάσταση και να αντιδράσει στη μεθοδευμένη δυσφήμιση του κρέατος, η οποία μπορεί να έχει σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και στην κοινωνία.

Η υπεύθυνη ενημέρωση και η δημόσια συζήτηση για αυτό το επίκαιρο θέμα, που άλλωστε περιλαμβάνει και όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, είναι και ο στόχος αυτής της ημερίδας που πραγματοποιείται με τη στήριξη επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Meat Days 2018».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki