Μεγάλη η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2019»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για 2η συνεχή χρονιά οι επισκέψεις στα ζυθοποιεία – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκε τα ζυθοποιεία της επιλογής του κατά την διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2019».

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν για το κοινό τα ζυθοποιεία τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για ένα Σαββατοκύριακο, διοργανώνοντας μια σειρά δια δραστικών δραστηριοτήτων, από σεμινάρια και ξεναγήσεις μέχρι γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο. Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019 πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησε μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνεται με στόχο τη γνωριμία του Έλληνα καταναλωτή με το ζύθο, την εξοικείωσή του με την παραγωγική διαδικασία ζυθοποίησης, τη γνωριμία του με την πρώτη ύλη και με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία -μέλη που συμμετείχαν στην δράση για το 2019 ήταν τα εξής ( κατ’ αλφαβητική σειρά): Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών είναι μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, “Brewers of Europe”, η οποία ιδρύθηκε το 1958, εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις Ζυθοποιών από 26 κράτη της ΕΕ και επι πλέον της Νορβηγίας, Ελβετίας και Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ