Μία μεγάλη επένδυση από την Πίνδο από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, δεκάδες νέες θέσεις εργασίας

Ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας. Μέρος του προγράμματος αυτού αποτελεί η νέα μονάδα που εγκαινιάστηκε.

Οι εγκαταστάσεις της πρώην ΣΒΕΚΗ αποτελούν πλέον ένα ζωντανό κύτταρο της Πίνδου, που θα της επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη. Ηγέτιδα στην εγχώρια αγορά με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα η «Πίνδος» στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Για τη νέα μονάδα επενδύθηκαν εννιάμιση εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθούν πάνω από εκατό νέες θέσεις εργασίας. Δημιουργούνται νέες γραμμές παραγωγής προιόντων νωπών και κατεψυγμένων ενώ προβλέπεται και γραμμή έτοιμων γευμάτων. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Πτηνοτροφικός μέχρι το 2024 ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια. 

«Η Πίνδος δεν σταματά να εξελίσσεται.. Παραμένει στην κορυφή και στοχεύει ακόμη υψηλότερα. Όραμά μας παραμένει πάντα η ενίσχυση του συνεταιρισμού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Ανδρέας Δημητρίου.

Στα εγκαίνια μετέφεραν την στήριξη της κυβέρνησης οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Τον ρόλο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας εξήραν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Πηγή: epiruspost.gr