Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και συμμετοχή παραγωγών η εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο» στην Αθήνα

25.10.2023
1' διάβασμα
me-megali-proselefsi-episkepton-kai-symmetochi-paragogon-i-ekdilosi-kername-ipeiro-stin-athina-304734

Με την  κεντρική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα  ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου με το γενικό τίτλο «Κερνάμε Ήπειρο», που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε παραγωγούς, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22/10 στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχαν 40  παραγωγοί, που «κέρασαν» τους πολυάριθμους επισκέπτες του τριημέρου,  αυθεντικές ηπειρώτικες γεύσεις σε γαλακτοκομικά, κρασιά, τσίπουρο, μέλι, κρέατα, ελαιόλαδο, ψάρια, όσπρια (γίγαντες), γλυκά κ.α.).

Η μεγάλη επιτυχία της Έκθεσης συνίσταται και στο γεγονός ότι διατέθηκε το σύνολο των προϊόντων που είχαν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί, που δεν μπόρεσαν μάλιστα να καλύψουν τη μεγάλη επισκεψιμότητα της τελευταίας ημέρας της εκδήλωσης, η οποία και τις τρεις ημέρες, συνοδεύτηκε από παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.

Στα εγκαίνια της Έκθεση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Πρόεδρος του Ζαππείου κα Χριστίνα Βαγενά, η Ευρωβουλευτής κα Άννα Ασημακοπούλου, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Αδελφοτήτων και Συλλόγων Αποδήμων της Αττικής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Πρόεδρου του Ζαππείου Μεγάρου  κ. Χρ. Βαγενά για την αμέριστη στήριξη της πρωτοβουλίας, ως και στο ΔΙΕΚ Ιωαννίνων για την παρασκευή και διάθεση ηπειρωτικών εδεσμάτων στη διάρκεια της τριημέρου εκδήλωσης, το συντονισμό της οποίας είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής τοπικών προϊόντων Π.Η. κ. Σοφία Φούκη.

ΓΡΑΦΕΙ: