Μέλη της Ευρωβουλής ζητούν επέκταση των πρωτεϊνούχων και για ανθρώπινη κατανάλωση

Το μέλος της παράταξης των Πράσινων στην Ευρωβουλή, ο Πορτογάλος Francisco Guerreiro, άσκησε πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση της επερχόμενης στρατηγικής για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες που ως γνωστόν χρησιμοποιούνται για τη σίτιση των παραγωγικών ζώων. Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει την επέκταση της καλλιέργειας των ψυχανθών και για ανθρώπινη κατανάλωση, θέση που επικοινωνείται για πρώτη φορά στην κοινή γνώμη.

Σε ερώτημα που έθεσε, με θέμα «Στρατηγική για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες: Μια ευκαιρία για να στηριχθεί η αλλαγή προς τις φυτικές δίαιτες», ο ίδιος ζητά από την Κομισιόν να αναγνωρίσει την ανάγκη επέκτασης των καλλιεργειών στην ανθρώπινη κατανάλωση, ώστε να εναρμονιστεί η στρατηγική για τα πρωτεϊνούχα με τους στόχους του «Farm to Fork» και της «Πράσινης Συμφωνίας».

Για να στηρίξει το επιχείρημά του, ο κ. Guerreiro αναφέρθηκε σε απόσπασμα της πρόσφατης έρευνας της Κομισιόν για τα αγροτικά προϊόντα που αναφέρει ότι η κατανάλωση οσπρίων από τον άνθρωπο αναμένεται να αυξηθεί έως 55% μέσα στην επόμενη δεκαετία.