Μέσω νέων τεχνολογιών παρουσιάζονται στη Δημοτική Αγορά Χανίων τα κρητικά προϊόντα

Μέσω νέων τεχνολογιών παρουσιάζονται στη Δημοτική Αγορά Χανίων τα κρητικά προϊόντα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών έχουν από την Τετάρτη 16/5 οι επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Στο κέντρο της Αγοράς ο δήμος εγκατέστησε ένα πληροφορικό διαδραστικό σύστημα το οποίο παραχώρησε δωρεάν η Περιφέρεια Κρήτης.

-Διαφήμιση-

Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που διατίθενται στην Αγορά αλλά και την παρασκευή φαγητών μέσα από 25 παραδοσιακές συνταγές.

Η ενημέρωση γίνεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και μία παλιά πρέσα λαδιού σε λειτουργία, η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλαιότερα γινόταν η επεξεργασία του λαδιού.

«Με την προσπάθειά μας αυτή, αναβαθμίζουμε τις τουριστικές μας υπηρεσίες, διαδίδουμε και προστατεύουμε την κρητική γαστρονομική μας παράδοση και συνολικότερα την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε κατά την παρουσίαση του διαδραστικού συστήματος ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Παρών στην παρουσίαση ήταν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαράκης και Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki