Στον Μεσότοπο η Φ. Αραμπατζή – «Κινήσαμε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών»

Με τους  δοκιμαζόμενους Μεσοτοπίτες βρίσκεται από το πρωί η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή η οποία βρίσκεται στη Λέσβο στο πλαίσιο προγραμματισμένης από την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψης στο νησί μας και περιοδείας σε παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και μονάδες μεταποίησης.

Τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη της Υπουργού ήταν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, στις οποίες βέβαια αντίκρυσε τα αποκαΐδια μετά τη μεγάλη φωτιά στις αποθήκες. 

Η ίδια σε δήλωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων πως από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν ήρθε σε επαφή με τους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη στήριξη του Συνεταιρισμού και της τοπικής κοινωνίας. 

«Με θλίψη αντίκρισα τα αποκαΐδια της πυρκαγιάς στον πρότυπο Αγροτικό Κτηνοτροφικο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, στη Λέσβο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας με τη σκέψη πως ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, με τη βούληση και το απαραίτητο θεσμικό «οπλοστάσιο» της «Κρατικής Αρωγής».

Από το πρωί επικοινώνησα με τους αρμόδιους, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής,  Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να κινηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και οι κτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού, οι οικογένειές τους και ολόκληρο το νησί να δουν με αισιοδοξία την «επόμενη μέρα».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που για άλλη μια φορά επέδειξαν αξιέπαινη επιχειρησιακή επάρκεια και ζήλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», καταλήγει στη δήλωσή της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή. 

Πηγή: stonisi.gr