Μεσόβουνο: Ανάπτυξη δενδροκαλλιεργειών και επέκταση αρδευτικού

Μεσόβουνο: Ανάπτυξη δενδροκαλλιεργειών και επέκταση αρδευτικού

Την ένταξη του έργου της επέκτασης του αρδευτικού Μεσοβούνου Εορδαίας, στο σχετικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, περιμένουν οι αγρότες και δενδροκαλλιεργητές  της περιοχής.

Το  υφιστάμενο  αρδευτικό  που δημιουργήθηκε από την δεκαετία του 1980, καλύπτει 2500 στρέμματα  και όπως τόνισε  ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β  Μεσοβούνου Γιάννης Ασφαλτίδης,  σε συνέντευξη του στην  ΕΡΤ  Κοζάνης, «με  το έργο της  επέκτασης , θα αρδευτούν επιπλέον  3200  στρέμματα, δίνοντας  σημαντική ώθηση  στην αγροτική ανάπτυξη  του τόπου».

Η  μελέτη  της επέκτασης  του αρδευτικού ολοκληρώθηκε και   χρηματοδοτήθηκε  από την  Περιφέρεια  Δυτ. Μακεδονίας με το ποσό  των  280.000  ευρώ ,  ο φάκελος  είναι πλήρης  και   σύμφωνα με  δηλώσεις του  Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρου  Καρυπίδη, «το έργο  θα ενταχθεί  στο σχετικό μέτρο του  προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης».

Οι  δενδροκαλλιεργητές και αγρότες της περιοχής   θεωρούν  το έργο  πολύ σημαντικό, αφού  στο Μεσόβουνο Εορδαίας – όπως και  στην  γειτονική  τοπική  κοινότητα των Πύργων- παρατηρείται  ιδιαίτερη  ανάπτυξη  της δενδροκαλλιέργειας των μήλων και των κερασιών και  τα τελευταία  χρόνια   καταγράφεται  μεγάλο  ενδιαφέρον από  νέους  καλλιεργητές.

«Οι  νέες  φυτεύσεις,   για νέες  δενδροκαλλιέργειες φέτος , υπολογίζονται στα  300 στρέμματα», τόνισε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος  του  Τ.Ο.Ε.Β  Μεσοβούνου κ. Ασφαλτίδης, προσθέτοντας ότι «η νέα γενιά  επενδύει στον πρωτογενή τομέα και με  την στήριξη  της Πολιτείας, υπάρχουν  πολλές  δυνατότητες περαιτέρω  ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».

Πηγή: ert.gr