Μέτρα για την αποφυγή διασποράς της αφρικανικής πανώλης από την ΠΕ Φλώρινας

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση και αποτροπή της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, σε συνέχεια ανάλογης σύσκεψης που έγινε  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η διάθεση συνδρομής των κυνηγών στην αποτροπή της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, με την συγκρότηση συνεργείων για την θήρα των αγριόχοιρων. Επίσης, εξετάστηκαν θέματα συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε όλες οι ενέργειες να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράστηκε η πρόθεση της συνδρομής στα συνεργεία των Κυνηγητικών Συλλόγων, ώστε να διευκολυνθεί η τήρηση των μέτρων βιοπροστασίας.

flΣτη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κυνηγητικών Συλλόγων, Φλώρινας Γρηγόρης Πασχαλίδης και Αμυνταίου Στέργιος Νταμπίζας, ο Γενικός Γραμματέας του Κυνηγητικού Συλλόγου Φλώρινας Ηλίας Πάργος, τα μέλη της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, Παντελής Ζιούρης και Ισαάκ Ιωαννίδης, στελέχη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Π.Ε Φλώρινας και της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας.

Πηγή: ertnews.gr