Μέτρα στήριξης των αγροτών της Αγιάς ζητά ο Β.Κόκκαλης

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα στο δήμο Αγιάς, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ  Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό.

Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός, επισυνάπτει επιστολή επιτροπής φορέων της περιοχής, όπου “εκφράζεται η μέγιστη ανησυχία και περιγράφονται οι ορατοί κίνδυνοι, που ελλοχεύουν στον αγροτικό τομέα ειδικά στον Δήμο Αγιάς, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής, της αύξησης των τιμών στα φάρμακα, λιπάσματα, τιμολόγια αγροτικού ρεύματος. Ενώ επιπλέον επισημαίνεται πόσο καταστροφική θα είναι για τους παραγωγούς μήλων και ντομάτας του Δήμου Αγιάς, το ενδεχόμενο κατάργησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης από το 2023”

Το σχετικό υπόμνημα υπογράφεται από επιτροπή του Δήμου Αγιάς, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αγιάς ως Πρόεδρο, δύο αντιδημάρχους, εκπροσώπους κτηνοτρόφων, και του προέδρους αγροτικού και αλιευτικού Συλλόγου.

Σ’ αυτό επισημαίνεται επίσης “η συμβολή του αγροκτηνοτροφικού – αλιευτικού τομέα στη μακρά περίοδο της πανδημικής κρίσης, κατά την οποία σήκωσε το βάρος της τροφοδότησης της αγοράς με υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα”

Ο κ Κόκκαλης ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου  την άμεση δρομολόγηση μέτρων στήριξης τους.

Πηγή: ertnews.gr