Μέχρι τέλος Μαρτίου η κάλυψη απώλειας εισοδήματος από το «Ουκρανόμετρο»

Τηλεφωνική επικοινωνία ΕΟΑΣΝΛ με ΥΠΑΑΤ   

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε τελική ημερομηνία χρονοδιαγράμματος πληρωμής της κάλυψης απώλειας εισοδήματος από το «Ουκρανόμετρο» για μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και κάστανα ως τέλος Μαρτίου. Ειπώθηκε επίσης ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχουν εξαγγελίες για τα προϊόντα στα οποία ο Υπουργός έχει αναγνωρίσει και δεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα και για τα οποία το κυβερνητικό κλιμάκιο στην συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΕΜ στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε δεσμεύσεις για κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε κεράσια, αχλάδια και στα σταφύλια Τυρνάβου».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, η οποία καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και τονίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες, εφόσον δεν υπάρχει θετική εξέλιξη».

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ «χαιρετίζουμε τους αγρότες της Αγιάς και του Τύρναβου που δώσανε βροντερό παρών στην χθεσινή συγκέντρωση και πορεία στον χώρο της έκθεσης Agrothessaly στην Λάρισα. Απαιτήσαμε να σταματήσει η παλινωδία και η καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης όπως το γεγονός ότι σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά για την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα που είχαν ανακοινωθεί. Η μαζική και δυναμική συμμετοχή μας, η αποφασιστικότητα και ενότητα μας, ασκούν την μέγιστη δυνατή πίεση στην Κυβέρνηση για να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι μας. Θα πορευτούμε με συνέπεια ως το τέλος στον δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας και ήδη μετά και την χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις».