Μηχανοκίνητη πορεία παραγωγών Αγιάς: Διεκδικούν αποζημιώσεις για μήλα και κεράσια που καταστράφηκαν το 2024

27/05/2025
51'' διάβασμα
michanokiniti-poreia-paragogon-agias-diekdikoun-apozimioseis-gia-mila-kai-kerasia-pou-katastrafikan-to-2024-354090

Στην Αγιά Λάρισας, οι παραγωγοί έκαναν μηχανοκίνητη πορεία, διεκδικώντας αποζημιώσεις για μήλα, κεράσια και κάστανα που καταστράφηκαν το 2024.

Όπως υποστηρίζουν, έχουν μεγάλες απώλειες και στη φετινή παραγωγή στα πρώιμα κεράσια λόγω παγετού, κάνοντας λόγο για καταστροφή που ξεπερνά το 70-80%, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν την προηγούμενη χρονιά.

Οι αγρότες ζητούν την ένταξη των πληγέντων παραγωγών στο Μέτρο 23 με τίτλο “Εκτακτη Προσωρινή Στήριξη Ρευστότητας στους Γεωργούς, που έχουν πληγεί από Φυσικές Καταστροφές, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024” .

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι.

Πηγή: ertnews.gr
ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: