Με μηνύσεις απαντούν οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου για τις προβληματικές πληρωμές

Σε εκλογική τροχιά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας θα στηθούν στον Τύρναβο την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Αυτό αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό θέατρο Τυρνάβου.

Τόσο οι υποψήφιοι για το 13μελές ΔΣ όσο και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εισφορά τους στην Ομοσπονδία και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αιγοπροβατοτρόφων. Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές στο τηλέφωνο του γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Μπαξεβάνου, μέχρι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν πρόεδρος, Γιάννης Γκουρομπίνος, προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος, ενώ πιθανή είναι και μια δεύτερη υποψηφιότητα. Η θητεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι τριετής.

Κάλεσμα σε Λ. Αυγενάκη για εξηγήσεις

Στη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι όλη τη χρονιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη προβληματική καταβολή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς αρκετοί δεν έλαβαν τα χρήματα που ανέμεναν.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε οι κτηνοτρόφοι να προχωρήσουν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η Ομοσπονδία σε αγωγή, ενώ ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, να έρθει στη Λάρισα μέσα στο σαββατοκύριακο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη και δεν μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τιμή γάλακτος

Όσον αφορά τις συμφωνίες για την τιμή του γάλακτος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανέλαβε τις δηλώσεις του στην «ΥΧ», ζητώντας από τους κτηνοτρόφους να μην κάνουν συμφωνίες με τους τυροκόμους με ανοιχτή τιμή. Ζήτησε, δε, να ενταθούν οι έλεγχοι του υπουργείου στην αγορά.