Μνημόνιο συνεργασίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Ι.Γ.Ε.

Μνημόνιο συνεργασίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του ΙΓΕ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (Ι.Θ.Σ.) και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) υπεγράφη την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της μνήμης του Ιερού Φωτίου, στο νέο συνοδικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Την Ι.Θ.Σ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Εφορείας της Σχολής, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος Δανιηλίδης, ενώ το Ι.Γ.Ε. εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο αυτού, κα. Άννα Μαρία Γιάντση. Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Καισάριος Χρόνης, διευθυντής της βιβλιοθήκης και ο κ. Νικόλαος Θυμάκης, Γεωπόνος, διαχειριστής των θεματικών κήπων της Ι.Θ.Σ.Χ..

Αντικείμενο του παρόντος μνημονίου αποτελεί η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σε θέματα που αφορούν στη δημιουργική συνεργασία των δύο Συμβαλλόμενων Μερών και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση του μνημονίου συνεργασίας.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής ορίζεται εκ του μνημονίου «η διοργάνωση και η φιλοξενία συναντήσεων (συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων, ημερίδων και διημερίδων) με την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, η επιμόρφωση στελεχών σε θέματα περιβαλλοντικά, η λειτουργία σχολείων αγροτικής εκπαίδευσης, την οργάνωση σεμιναρίων, την προώθηση εφαρμοσμένης έρευνας και παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών, η συμμετοχή σε σεμινάρια εκμάθησης δια βίου μάθησης, προγράμματα e-learning, επιστημονικές συναντήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες (διμερείς ή πολυμερείς) και υλοποίηση ψηφιακών νέων τεχνολογιών, όπως παράδειγμα για την ανάδειξη των βιβλιοθηκών τους.

Με τις ευλογίες του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και αφού η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κα Γιάντση του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μια ευεργετήρια πλακέτα εκ μέρους του Ινστιτούτου για το αέναο έργο του, την πολυδιάστατη δράση του για το περιβάλλον, αλλά και για τον λόγο ότι υπήρξε ο εμπνευστής της παρούσας συνεργασίας, ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Σεβ. Μητροπολίτη Γέρων Δέρκων κ. Απόστολο και στον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο για την προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και για την ανάδειξη της ιστορικής κηποτεχνίας μέσα από τον παγκόσμια πρωτότυπο κήπο της Ι. Θ. Σχολής Χάλκης.

Ακολούθησε συμβολική φύτευση δένδρου στους θεματικούς κήπους της σχολής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέρων Δέρκων κ. Απόστολο και την ερίτιμη Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κα Άννα-Μαρία Γιάντση, ως ένδειξη προσμονής να ανθίσει η ελπίδα για το ποθητό αποτέλεσμα.

Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε κατόπιν προσκλήσεως συμμετείχε στην Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης καθώς και την πρώτη μέρα της επίσκεψης της στις 05/02/2019, ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Χάλκης.

-Διαφήμιση-