Μόνο τρόφιμα θα πωλούνται στις λαϊκές

«Από την Πέμπτη 19/3 το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι και σημείωσε ότι θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Σε σχέση με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών σημείωσε: «Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε, αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος και αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον, επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι υπάρχουν αλλαγές και στη λειτουργία λαϊκών αγορών καθώς θα πωλούνται μόνο τρόφιμα και θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο για την ασφάλεια όσων εργάζονται και για όσων τις επισκέπτονται. Κάλεσε, ακόμη, τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, από τη στιγμή που επεκτείνεται το ωράριο.