Μονοπάτια Κρασιού Αργαλαστής Πηλίου από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Μονοπάτια Κρασιού Αργαλαστής Πηλίου από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρος Καριπίδης, Δημήτρης Μυλωνά, Δημήτρης Πατιστής, Νικόλαος Ρακής διοργανώνουν εκδηλώσεις στην Αργαλαστή Μαγνησίας με τίτλο:

«Μονοπάτια Κρασιού Αργαλαστής Πηλίου».

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας, ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Σπάλαθρα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης.
Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων, θα γίνουν σεμινάρια για το κρασί, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, δρώμενα του τρύγου με τη συμμετοχή των χορωδιών Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας και τη Βολιώτικη Χορωδία,  γευσιγνωσία και παρασκευή Πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων.

Τα οινοποιεία θα έχουν τις πόρτες ανοιχτές το τριήμερο αυτό και ο καθένας θα μπορεί να γευτεί τους τοπικούς οίνους της Αργαλαστής.