Μπλόκο της ΕΛΑΣ στους θεσσαλούς αγρότες στη Νίκαια – Μέσω παράδρομων η κυκλοφορία των οχημάτων

Στοπ της ΕΛΑΣ στην αυτοκινητοπομπή των θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας λίγο έξω από τη Λάρισα καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τα εκατοντάδες τρακτέρ των ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων Θεσσαλίας πριν αυτά ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ.
Παρά τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και των διοικήσεων των ομοσπονδιών η κατάσταση δεν άλλαξε. Οι αγρότες μίλησαν για αστυνομοκρατούμενο κράτος κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που κλείνει τους δρόμους, κάλεσαν εισαγγελέα να παρέμβει ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.
Από την πλευρά του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μαντζιώκας απάντησε ότι είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το νόμο και να μην επιτρέψει την κατάληψη οδοστρώματος. Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λίβανος οι αγρότες τα χαρακτήρισαν ψύχουλα μίλησαν για επικοινωνιακή τακτική από την πλευρά του υπουργείου και εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια επιπλέον οικονομικών κινήτρων από την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό και κάλεσαν όσους αγρότες δεν βγήκαν ακόμη στους δρόμους να το πράξουν για να μεγαλώσει η πίεση.
 
Να σημειωθεί ότι στην πόλη του Τυρνάβου 100 τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στην είσοδο της πόλης ενώ οι αγρότες πεζοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική
 
Τέλος οι αγρότες που συμμετείχαν σε συσκέψεις της επιτροπής αγροτών κτηνοτρόφων Λάρισας το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαλαν τα τρακτέρ και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις των ματ έχουν φορητές κάμερες τοποθετημένες στα κράνη τους προκειμένου να αποθανατίσουν την κατάσταση και να καταγράψουν τα οποία γεγονότα συμβούν